Klicka här för att läsa äldre inlägg

Jag lämnar kusten tillsammans med två cyklande fransmän. Solen är så skön och den värmer upp alla våra frusna minnen från regniga berg. Vi trampar oss dock upp i höjd varje dag och sandlandskapet börjar blandas med karga stenvyer. Solen följer fortfarande med och det är en fröjd att stanna till i skuggan för en fruktstund, att soltorka efter ett dopp i floden och att sova i ett torrt tält ute i det vilda. Jag önskar att vädret kunde vara så här vackert varje dag, samtidigt söker jag mig allt längre upp i Anderna där regnmolnen hotar att lägga sin skugga över alla vyer och värme.

Vi fortsätter cykla mellan två stora bergskedjor där grusvägar slingrar sig genom små utgrävda tunnlar. Solen skiner ner på oss i ravinen, tills vi når de uthuggna hålen i bergen då vi lämnar vi dagsljuset för en stund. I de långa tunnlarna cyklar vi blint. Vi navigerar i det svarta mot en stark och växande stråle ljus framför oss. Sen är vi ute i härligheten igen. På andra sidan möts vi av nya mäktiga vyer av sand och sten. Grusvägarna blir så småningom asfalt och vi lämnar bergens bas för att i stället börja se deras toppar.

För att komma närmare bergstopparna får vi parkera cyklarna och använda våra ben till att gå och klättra. Under en dagstur skiner solen över en sagosjö och snöklädda berg. Under en annan rasar regnet och jag kan bara urskilja delar av utsikten. Allt är blött och jag är kall. Regnperioden har blivit en mörk tunnel längs min väg och jag vill bara komma ut till dagsljuset på andra sidan. Antingen kan jag vänta ut regnet här i Huaraz och fortsätta resan när torrperioden kommer. Eller så kan jag bita ihop mina skakande tänder och cykla rakt genom denna tunnel av mörker och kyla. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. Anna S. W. tisdag 1 mars 2011, kl. 17:37

  spännande med tunnlarna.

  Hur länge får du vänta om du ska vänta ut regnet, då?

  Ska cykelsällskapet dra vidare eller stanna?

  Fina bilder!
  KRAMAR i MASSOR

 2. Mattias Arnåsen onsdag 2 mars 2011, kl. 10:58

  Hej Hanna,

  Underbara resa du gör, är avundsjuk har själv varit gjort en langre cykelresa :) Johan Tollin en kompis till mig, känner Gerd Larsson som är släkt till dig, tipsade mig om din sida och att du för tillfället är i Peru vilket jag också är. Jag studerar i Lima eller rättare sagt ska börja, har bara varit här några dagar men ja om du kommer ha vägarna förbi Lima hör gärna av dig. Vore roligt att få träffa in cyklist som är just nu är där ute på vägarna och är på väg, den fantastiska och så verkliga bubblan.

  Mattias Peace!!!

 3. hanna onsdag 2 mars 2011, kl. 22:08

  Hej Mattias och välkommen till Peru. Jag har inga Lima-planer just nu utan tänker styra österut härifrån. Om du annars har lust att ta dig upp i bergen så är området runt Huaraz verkligen vackert, jag har bestämt mig för att stanna här till april och hoppas bege mig ut på mindre cykelturer och vandringsetapper när det är uppehåll. Hade varit roligt med svenskt besök.

  Så Anna, mitt cykelsällskap har trampat vidare och jag kommer vänta ut regnet i en månad. Undertiden ska jag jobba på ett litet bergshotell som har en underbar utsikt över Andernas toppar, bara några timmars vandring från glaciärer och laguner. Det kan nog bli en fin väntan.

 4. Mattias Arnåsen måndag 7 mars 2011, kl. 20:14

  Jag har helt klart förhoppningar om att ta mig upp i bergen under min vistelse här i Peru. Exkat när jag kommer ha möjlighet att göra detta vet jag inte just nu.
  Men jag hör gärna av mig när jag har fått lite bättre inblick i hur mycket tid jag måste lägga ner på studierna och hur schemat mitt kommer se ut.

 5. Hanna lördag 12 mars 2011, kl. 12:44

  Fint Mattias, hoppas att du hittar lite tid för bergen den närmaste månaden. Lycka till med studierna.

Kommentera