Klicka här för att läsa äldre inlägg

Jag behövde ett riktigt pass. Det tillfälliga pass som jag cyklat runt med de senaste månaderna skulle ersättas och jag hade försäkrats om att ett nytt skulle anlända till Quito samtidigt som jag, men väl på plats fick jag bara vänta och vänta. Jag satt fast i en huvudstad samtidigt som mina cykelkompisar trampade vidare på landsvägarna mot djungeln, bergen och kusten. Själv fick jag snopet skaffa mig en stadskarta och ett av de första ställena jag behövde leta upp var en läkarmottagning.

Under min tid i Quito visade det sig att jag var sjuk.  Läkaren sa att jag hade parasiter vilket kunde botas med en antibiotikakur på åtta dagar. Jag kunde dock sätta egna diagnoser på andra åkommor, som jag led av undertiden som jag väntade, de hette frustration och abstinens. Min frustration var en mental åkomma som inte kunde botas med tabletter, utan den krävde en annan typ av botemedel som gärna intogs i samband med måltider hemma hos Ecuadorianska familjer eller på stadens restauranger.  Kuren bestod av nya, fina vänner. Väntan kändes inte lika lång tillsammans med ett gott sällskap som både har fungerat som min terapi och min lustgas.

Abstinensen, min andra självdiagnostiserade åkomma, behövde också ett botemedel. Jag hade cykelabstinens som bäst kunde läkas med hjälp av naturmedicin och behandlingen upprepades ungefär en gång per vecka. Jag ordinerade bergsbestigningar till mig själv. Den första medicinen hette Pinchincha på 4700 meter och den andra Cotopaxi på 5900 meter. Den första tog jag två gånger utan bieffekter och den andra visade sig vara en alldeles för hög dos för mig. Jag blev svag, yr och illamående av höjden. Jag nådde aldrig toppen på berget, men njöt av en fantastisk utsikt när jag stod 500 höjdmeter därunder och tittade ut över det landskap i söder som jag längtade till.

Naturen och människorna runt Quito har verkligen lindrat all väntan, men det är inte förrän idag som min frustration och abstinens botades på riktigt. För idag fick jag äntligen mitt pass och kan snart återgå till min vanliga tillvaro till cykel där jag kan känna mig helt frisk.

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. Christian Andersson onsdag 15 december 2010, kl. 02:17

  Hej Hanna,

  Hoppas att allt är bra med dig! Satt och lästa lite på din blogg och tittade på dina foton. Jag är väldigt imponerad och tycker att det du gör är jättehäftigt! Du har varit med om en hel del sen vi träffades första gången i Indien 2000.

  Dina bilder är jättebra! Har du tagit alla själv?

  Ha det så bra och lycka till med alla dina äventyr!

  /Christian

 2. Hanna onsdag 15 december 2010, kl. 21:33

  Christian, härligt att höra från dig och hoppas allt är lika glatt som för tio år sedan.

  Jag har det är fint och ser fram emot att blicka ut över nya delar av Ecuador från cykelsadeln och genom kameralinsen. Vad glad jag blir över att du gillar bilderna. Jag har tagit allihopa, förutom det här rånarluve-porträttet på mig.

  Lycka till med dina äventyr du också.

 3. Bosse lördag 18 december 2010, kl. 08:31

  Måste säga att du är duktig på att diagnostisera och bota dina åkommor, bra jobbat!!
  Här har vi vinterväder så det förslår, mycket snö o blåst men bara -3 grader.
  Har just nu besök från Turkiet,samma person som ifjol. Hon stannar till 4:e jan.
  Hela farmengänget önskar dig God Jul och ett Gott Nytt 2011.

 4. Alexander Zachrisson söndag 19 december 2010, kl. 10:02

  Hej! Bättre medecin är nog svårare att hitta. Hoppas allt går bra för dig nu och i fortsättningen under resan. Cykla lugnt och njut :)
  God Jul Och Gott nytt år:)
  Ha d toppen!

 5. JIM torsdag 23 december 2010, kl. 08:16

  God Jul och ett riktigt Gott Nytt År! Vi tänker på dig.

 6. Hanna fredag 24 december 2010, kl. 10:56

  God jul tillbaka från ett fint och fridfullt Baños i bergen. Det är en bra julplats men jag saknar alla hemma idag.

 7. Maria Kjellberg söndag 26 december 2010, kl. 07:21

  Hejsan underbara pärlan… du e så himla fantastisk..!! det e nog många som ser upp till dig… du e bara så grym.. hoppas parasiterna har flytt sin väg.. :-) dom e inte roliga..:-( Men god jul och en underbar fortsättning både på året och fortsättning på cykelresan…:-) kjamar från mig… miss ya..!!

 8. Rune Björkman lördag 1 januari 2011, kl. 10:54

  Gott Nytt År. Härligt att läsa dina skildringar och se dina foton. Jag lever verkligen in och med i dina äventyr. Vi tänker på dig.
  Elvy o Rune

Kommentera