Bok

Min långfärdscykling genom Nord- och Sydamerika har slutligen blivit en bok med titeln “Ekomerika” som kommer ut 1 november 2018. Den börjar med att jag tar de första tramptagen i Kanada 2009 till de sista i Argentina 2012. Det är 3 000 mil mellan mig och målet. Cykeln tar mig över ökenlandskap, genom djungelområden och uppför bergskedjor. Den långa färden blir till en grön journalistisk roadtrip in i de amerikanska kontinenterna. Längs vägen möter jag klimataktivister i USA, miljöforskare i Costa Rica och växtknarkare i Peru. Cykelvägen, som både kantas av naturkatastrofer och naturupplevelser, blir till en större berättelse, om vad som är ett gott liv och om den ödesdigra väg som vi alla färdas på.

Boken är ett reportage, som konfronterar och knyter samman den enskilda människan och mina cykeltankar med klimathotet. Ekonomiska modeller, politiska ideologier och statsvetenskapliga teorier möter och skaver mot ekopsykologi, naturreligion och livsfilosofi. Jag har gjort en nutida upptäcktsresa som utforskar människans relation till naturen, till varandra och till oss själva. Den ges ut av Sjösala och kan köpas direkt från förlagets hemsida. Boken finns även i bokhandeln på nätet och i butik.

“Ekomerika” är en reportagebok som baseras på fakta, intervjuer och personliga erfarenheter längs cykelvägen genom Amerika. En digital källförteckning finns på den här källsidan.

BOKSLÄPP MED MINGEL PÅ BURGSVIKS BIBLIOTEK 1 november 17.00.

RELEASEFEST I VISBY 17 november OCH STOCKHOLM 28 november.