Bok

Min långfärdscykling genom Nord- och Sydamerika blev slutligen en bok med titeln “Ekomerika” som kom ut 1 november 2018. Den börjar med att jag tar de första tramptagen i Kanada 2009 till de sista i Argentina 2012. Det är 3 000 mil mellan mig och målet. Cykeln tar mig över ökenlandskap, genom djungelområden och uppför bergskedjor. Den långa färden blir till en grön journalistisk roadtrip in i de amerikanska kontinenterna. Längs vägen möter jag klimataktivister i USA, miljöforskare i Costa Rica och växtknarkare i Peru. Cykelvägen, som både kantas av naturkatastrofer och naturupplevelser, blir till en större berättelse.

Boken konfronterar och knyter samman den enskilda människan och mina cykeltankar med klimathotet. Ekonomiska modeller, politiska ideologier och statsvetenskapliga teorier möter och skaver mot ekopsykologi, naturreligion och livsfilosofi. Jag har gjort en nutida upptäcktsresa som utforskar människans relation till naturen, till varandra och till oss själva. Reportageboken baseras på fakta, intervjuer och personliga erfarenheter och en digital källförteckning finns på den här källsidan.

“Ekomerika” ges ut av Sjösala förlag och finns i nätbokhandeln på Adlibris och Bokus. Nu  går det även att lyssna på ljudboken hos alla svenska ljudbokstjänster som Storytel, Bookbeat och Nextory.

DEN FÖRFATTARINLÄSTA LJUDBOKEN KOMMER 1 september 2023.

BOKSLÄPP MED MINGEL PÅ BURGSVIKS BIBLIOTEK 1 november 17.00, 2018.

RELEASEFEST I VISBY 17 november OCH STOCKHOLM 28 november 2018.