Jag

Jag är en långfärdscyklist som ofta styrs av en längtan att få uppleva och upptäcka det som finns bortom horisonten.  Min resepassion har tidigare växt under årslånga backpackerperioder, månader i fältstudier och veckor som har vandrats uppför berg och längs leder. Som journalist har mina möten med kontinenter blivit nedskrivna, inspelade eller fotograferade för publicering. Upptäckterna och upplevelserna från den här resan har dokumeterats i text och foto här på hemsidan och i ljud för Sveriges Radio.

Cykelexpeditionen började som en liten tanke om en stor resa, som till slut trampades till liv. Den sträckte sig från Nordamerikas kustlinje till Sydamerikas sydspets och fylldes med naturupplevelser från 16 länder.  Amerikas skogar, stränder, berg, hav, öknar, sjöar och djungel har visat mig en enorm skönhet och att cykla genom kontinenternas storslagna landskap har gett mig en känsla av både frihet och närhet.

Personligen var det väldigt stort att genomföra ett äventyr från start till mål, men det är allt det vackra och vänliga däremellan som tillfredställer min reselängtan. Efter att jag hade nått vägs ände fortsatte jag att resa bortom horisonten och tog en båt till Antarktis. Sen följde jag min längtan att återvända hem och är nu en hängiven vardagscyklist i Sverige.

kontakt@hannamijakobson.com