Klicka här för att läsa äldre inlägg

I staden Mendoza väntar två vänner på mig. Hon kommer hemifrån och han kommer från vägen. Jag är otroligt glad över att se bägge två. Vi cyklar vidare som en trio. Efter att ha färdats långa etapper ensam inser jag vilken lycka det är att ha goda vänner i min närhet. Jag känner oftast inte igen ensamheten förrän jag jämför den med gemenskapen. Nu vill jag inte vara utan den.  Tillsammans är allt roligare. Vi cyklar glatt mellan vingårdar i dalen, mellan nattläger i öknen och mellan badplatser i sjöregionen.

Vissa etapper är tuffare. Vi trampar i motvind tillsammans, vi tältar i ösregn tillsammans och vi tar oss genom vulkanaska tillsammans. Det känns lättare att göra det tillsammans. Man kan kura ihop sig när regnet smattrar på tältduken ovanför, man kan agera vindskydd åt varandra cyklandes tätt intill och man kan bära operationsmasker mot askan i luften utan att känna sig udda.

Vår trio omvandlas och utökas. Cyklister från Sverige, Schweiz, Österrike, Spanien och Turkiet ansluter sig till vår trupp och förgyller våra cykeldagar och lägerkvällar. Vi möter fler och fler långfärdscyklister som trampar norrut och det är stärkande att samtala med alla dem som finns i samma sammanhang som oss. Men alla dessa möten och återseenden innebär även en del farväl. Och de är jobbigare att ta sig igenom än all vind, regn och aska som vi har utstått tillsammans. Tillslut splittras vi, tillslut skingras vi. Kvar är nu jag och två svenska vänner hemifrån. Jag ser verkligen fram emot att  fortsätta cykla med dem och hoppas att alla de andra finns där någonstans längre fram på vägen.

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. hanna torsdag 5 januari 2012, kl. 17:19

  Mer cykelkärlek härifrån Argentina finns på Albert Sans charmiga musikvideo som han har filmat under våra dagar tillsammans.

 2. Anna S. Willems fredag 6 januari 2012, kl. 20:40

  <3

 3. Sten Lidström lördag 7 januari 2012, kl. 05:03

  Hej Hanna!

  Hälsa till din cykelkompis Stina som vi träffade på Air France-planet till Paris. Hon var på väg att träffa dig för cykling i Ckile och Argentina, jag och min fru var på väg till min syster i Bunbury, W.A.

  Mvh
  Sten Lidström
  Bollnäs, Sweden

 4. Hanna lördag 7 januari 2012, kl. 09:04

  Hej Sten,

  Det ska jag verkligen göra. Hon sitter nu och äter havregrynsgröt vid ett campingbord i Patagonien och verkar vara lika nöjd med cykellivet som jag är.

  Hoppas ni har haft det fint i Australien.

 5. Ylva måndag 16 januari 2012, kl. 04:06

  Hej hjärtat! När kommer du hem?

  Kramar

 6. hanna måndag 16 januari 2012, kl. 18:13

  Hej Ylvahjärtat, jag är hemma alldeles i början av april och kommer till Stockholm någon gång under månaden. Vi ses då kära vän.

 7. Ylva måndag 23 januari 2012, kl. 05:19

  Jippie!

Kommentera