Klicka här för att läsa äldre inlägg

Jag korsar en landsgräns, söker mig ut till kusten och finner Perus sandlandskap. Först långa sträckor av strand. Sen långa etapper av öken. Jag älskar dessa öppna landskap och dess horisonter. Marken är platt och asfalten plan. Längs vägen finns många fina platser som bjuder in till mer latande än cyklande. Jag tältar på en lugn strand i Zorritos, vilar i en hängmatta i populära Mancóra och sover ute i den öde Sechuraöknen.

Sand är dock inte bara behagligt. När jag följer småvägar längs havet påminns jag om hur slirigt och spårigt det är med en mark som består av små korn. När jag cyklar genom öknen i motvind svider sandkornen i mina ögon. Sand letar sig in i alla små vrår på min cykel och en skorpion letar sig ut ur sin vrå till mitt tält i sanden. Dagarna är heta och jag häller i mig vatten samtidigt som svetten rinner ur mig. I slutet av dagen är min hud röd och ögonen likaså. Kroppen blir på sina ställen ännu rödare av alla insektsbett.

Men även om sandlandskapet kan bränna, svida och klia så är det fantastiskt att få resa genom det. Jag kan känna omgivningen. Det är väl därför jag har valt att resa som jag gör, för att det verkligen känns. På cykeln får jag både uppleva och uthärda naturen och dess element. Här i norra Peru är eld det dominerande elementet. Fast det finns även vatten, luft och jord som lindrar. Vatten finns vid sandsträndernas kant för svalkande havsdopp, luften vänder ibland de sandiga motvindarna för att ge mig fart och jorden är fast nog för att kunna bära mig vidare i denna äkta värld av sand.

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. PoM onsdag 26 januari 2011, kl. 11:31

  Hej Hanna! Vilken kämpe du är. Hoppas att du får en trevlig födelsedag uppe i bergen. Många Grattiskramar till dig.

 2. Rune Björkman torsdag 27 januari 2011, kl. 17:11

  Grattis på födelsedagen. Jag blir riktigt sjuk på att få göra ytterligare någon cykeltur. Man är verkligen närvarande i sin resa då kroppen får arbeta och alla sinnen tar till sig mängder av intryck. Känslan är så häftig. Har just fått tillbaka datorn efter lite renovering. Elvy har rest till Jonas i Arabemiraten för att få njuta av sol och värme.
  Hoppas på fortsatt fin resa.

 3. hanna söndag 30 januari 2011, kl. 10:49

  Tusen tack. Hoppas allt är fint uppe på Högenorum.

Kommentera