Klicka här för att läsa äldre inlägg

Det har gått två månader här vid sjön. Min cykel har omvandlats till en möbel där pakethållaren har bildat en bokhylla och styret har blivit en galge åt mina leriga kläder. De utnötta däcken har väntat på att bli utbytta, men paketet från Sverige med alla reservdelar och vägkartor har blivit försenat på grund av stormen. Jag har därför varit fast i veckor av väntan. Här vid sjön där jag träffar fina vänner, vandrar uppför vulkaner, läser många böcker, övar härlig yoga och njuter av en atmosfär som jag blir alltmer fäst vid.

Jag har fortsatt att studera spanska i en härlig trädgård med en tekopp i hand och sjöutsikt i blick. Jag riktar dock mitt fokus mot alla böjbara verb och olikkönade substantiv. Spanskan låter så vacker när den kommer ut ur min lärares mun och så vrickad när den kommer ut ur min. Men sakta försöker jag lära mig detta språk samtidigt som jag lär mig mer om detta land. Konversationerna över den kombinerade skolbänken och katedern handlar lika mycket om globala klimatproblem och lokala miljöfrågor som grammatik. Min lärare är den typen som går och plockar upp skräp längs strandkanten på fritiden och efter den förödande stormen är han en av dem som tar med sig en spade för att gräva bort ett jordskred ur några hus. Jag får låna en spade och följer efter. Under ett par veckor byter jag ut mina yogalektioner och vulkanvandringar mot en ny typ av motion när jag skyfflar ut lera från begravda kök och vardagsrum.

Till slut kommer paketet från Sverige och det blir dags att säga farväl till den enda plats under resan som har blivit bekant. Jag kommer att sakna grävgrabbarna där i jordskredet och gubben i det lilla fönstret i centrum som skakar hand med alla oss som passerar. Jag kommer att sakna frukttanten på marknaden som kallar mig syster och tjejerna på favoritcaféet nere vid sjökanten där jag alltid beställer samma sak. Jag är så väldigt fäst vid den här sjön. Det är svårt att lämna den, men jag har så mycket framför mig. Snart kommer min cykel återigen att bli ett fordon och jag kommer rulla vidare på de nya cykeldäcken och följa mina kartor till nya platser i Centralamerika.

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. Bosse tisdag 29 juni 2010, kl. 07:49

  TACK för foton som vi fick idag. Har just lyssnat på Planet som bl.a handlade om volontärarbete. Du gjorde ett mycket fint reportage. Du är toppen. Kramar från oss alla på farmen.
  BOSSE

 2. Hanna tisdag 29 juni 2010, kl. 14:11

  Tack för att ni lyssnar och läser. Ni är toppen och jag blir så glad av era snälla ord.

 3. Åsa fredag 2 juli 2010, kl. 10:52

  åh jag får guatemalalängtan. Du verkar ha det så fint.

 4. Tomas onsdag 7 juli 2010, kl. 01:05

  Kul att höra att du har det bra! Kämpa på!!

 5. hanna torsdag 8 juli 2010, kl. 00:39

  Jo tack, allt är fint Åsa och allt är bra Tomas. Hoppas att det är lika väl med er.

 6. Rune Björkman torsdag 8 juli 2010, kl. 04:35

  Tack för hälsning och de vacka fotona. Följer din resa med spänning, njuter av vackra bilder, oroas av vad naturkrafterna kan ställa till med. Vi tänker på dig.
  Kramar. Elvy o Rune

 7. hanna onsdag 14 juli 2010, kl. 09:26

  Tack själva Rune och Elvy, tack vare er har jag en cykel som fortfarande rullar på fint, nu med en ihopsvetsad pakethållare, hitskickade däck och en nyinköpt kedja. Hoppas att ni har en skön Stenungsunds-sommar.

Kommentera