Klicka här för att läsa äldre inlägg

Jag landade i Vancouver med en cykel täckt av papp och bubbelplast. Vi var båda välbehållna efter transporten, men jag har nog egentligen inte landat än. Omställningen till att leva i ett par vadderade cykelbyxor med cykelstyret riktat söderut fyller mig av en känsloröra där förväntan, ovisshet och upprymdhet blandas. Äventyret börjar kännas, innan avresa bestod tankarna bara av det jag skulle ta med och dem jag skulle lämna kvar.

Här i Kanada möttes jag dock av vänliga, välkomnande ansikten och fortsatte komplettera min packning mellan samtal och skratt. Utbudet av friluftsprylar var oändligt i denna stad som vilar mellan hav och berg. Det fanns specifika visselpipor för storm under bergsklättring, anti-björn-spray för kanadensiska skogspromenader och solcellsduschar till lyxiga campingturer. Mitt kommande friluftsliv och avgasliv har dock redan för mycket saker som på något underligt sätt ska få plats på cykeln, som nu står och väntar i ett av storstadens vardagsrum.

Vancouver är verkligen vackert. Bergen och havet ramar in en stad som ar svår att lämna. Jag har bott i härliga hippiekvarter i tre dagar och semestercyklat längs vattnet med stopp for strandbad och solnedgång. Det börjar dock bli dags att packa cykelväskorna, spänna fast det som inte får plats samt dra på mig min fåniga men lite tuffa utstyrsel och upptäcka resten av Amerika. Imorgon cyklar jag till de förenta staternas gräns med all min förväntan, ovisshet och upprymdhet. Äventyret börjar här. 

Peace

/Hanna

Kommentarer

 1. kim onsdag 16 september 2009, kl. 17:09

  hej hannis! om det står att jag heter kim när jag postat detta så är det fel, för jag är ju emma! men jag vet inte hur man loggar ut självaste webmastern. iallafall, hippiekvarter med strandbad låter hemskt fint, men jag tycker nog att du ska skaffa dig ett anti-björn-spray också, för de bistra tiderna!
  jag tänker mycket på dig.
  massa kramar från emma

 2. Oscar onsdag 16 september 2009, kl. 17:17

  Hej Hanna,

  Låter som du har det fint, vi har tillägnat alla filmkvällar hitills till dig och saknar dig. Det ska bli mycket roligt att läsa din blogg, hoppas du nu förstår att vi helst vill läsa något nytt och spännande varje dag, helst om äktenskap i Las Vegas. Cykla på ett och två,

  kram

  Oscar

 3. Peter torsdag 17 september 2009, kl. 06:15

  Hej Min Kära Hanna…
  Önskar dig ALL lycka nu på resan genom Obama-land, och kommer följa din Blogg/sida med stort intresse…

  Massa Kramar
  Peter

 4. Gais torsdag 17 september 2009, kl. 12:19

  Jaha, när beräknas du knacka på dörren i Quito då? Kaffe eller te?

 5. Anna torsdag 17 september 2009, kl. 13:54

  Åh, jag blir alldeles pirrig när jag läser. =) Full av förväntan jag med nu! haha

  Kram till dig från Ödsmål

 6. Annalill torsdag 17 september 2009, kl. 14:29

  Hej coola du! Kan inte riktigt fatta att du e sann…
  Jag e verkligen förväntansfull, vad kommer du få uppleva för grejer? Så mycket människor… Lycka till med starten! Kram Annalill

 7. Lovisa N torsdag 17 september 2009, kl. 18:40

  Åh, denna inspiration du bjuder på! Hurra för dig!

 8. Jessica fredag 18 september 2009, kl. 11:04

  Älskade vän!

  Det tåls att tala om hur enormt stolt jag är över att vara din vän. Din drivkraft, dina ambitioner och ditt mod tycks sällan sina. Det skall bli ett sant nöje att följa ditt äventyr, du är lite av en idol! Nu kör du gärnet.

  Tankar till dig på vägen!

  P.S 1 jag gillar förslaget om bröllop i Las Vegas
  P.S 2 vi har köpt hus!

 9. Maria fredag 18 september 2009, kl. 14:58

  Hejsan lilla pärlan..

  Du är min idol..

  Tänker på dig på din långa långa resa…

  Ta det vackert..

  Kramar från oss i Big High..

 10. aurora lördag 19 september 2009, kl. 13:20

  Lycka till!!!
  Kram Aurora

 11. Angelica & Torbjörn tisdag 22 september 2009, kl. 12:01

  Hanna!! Du är chibba cool. Vi följer nyfiket din färd och tänker på dig med varma leenden.

  Massa kram

 12. Stina onsdag 23 september 2009, kl. 17:11

  Hej Vännen!
  Hoppas att du har det riktigt bra och att du njuter av färden. Tänker på dig och får ett stort leende på läpparna!
  Kramar/Stina

 13. Sofie fredag 25 september 2009, kl. 03:30

  Go Hanna!
  Jag är oerhört imponerad av dig och din kombination av galenskap, sinne för äventyr och jävlar anamma. Du är min verkliga hjälte. Ta det försiktigt och blogga frenetiskt. Följer dig hela vägen.

  Kramar/Sofie

 14. hanna lördag 26 september 2009, kl. 04:15

  Åh, vad fina kommentarer, de värmer så gott.

  Jag har klarat mig fint utan anti-björn-spray och hänger upp min matpåse i ett träd under natten enligt björnkapitlet i min guidebok. Varken äktenskap eller Las Vegas är med i cykelplanen, men har definitivt bloggprioritet om det sker några ändringar. Om jag når Quito så kommer jag nog knacka på och be om en kopp te till sommaren. Hoppas att allt är fint innanför alla era dörrar och att ni nyblivna husägare trivs bakom er nya dörr.

Kommentera